Wie zijn wij?

De salsa jungle

De Salsa Jungle streeft er naar een open en warme community te onderhouden waarin alle dansers en andere mensen zich thuis voelen.

Voor ons is salsa meer dan het dansen van de pasjes op de muziek. Het is een levensstijl waarin hechte vriendschappen voor het leven kunnen ontstaan. Wij willen iedereen die zich open stelt voor onze salsafamilie de handvaten geven om te  groeien als danser en als persoon. Plezier hebben tijdens het leren gaat bij ons hand in hand met de nodige motivatie om het beste uit jezelf te halen.

3 teachers salsa jungle

Ramiro Cairo

Ramiro is opgegroeid in Suriname. Hij verbindt de kennis van de docentenopleiding van SalsaVentura met de ervaring van het trainen in verschillende salsa showteams en doen van nationale- en internationale shows. Hij is dan ook op veel grote congressen, festivals en andere salsa evenementen te vinden. In zijn stijl van lesgeven staat plezier hebben even hoog als zijn passie om zijn studenten te laten groeien als danser.

Carla Jiménez Estévez

Carla and Ramiro. Salsa en Bachata teachers at de Salsa Jungle

Carla Jiménez Estévez is een Oostenrijks/Dominicaanse dansdocente. In 2019 studeerde ze af van de Academy of Theatre and Dance. Carla heeft rondgereisd in de Dominicaanse Republiek, Cuba en Senegal waar ze veel ervaring heeft opgedaan met Afro-Caribische ritmes en lokale dansstijlen. Al deze ervaring stopt ze in haar lessen van de Salsa & Bachata.

Femke Verhoeven

Femke Verhoeven Salsa Jungle

Femke is haar op haar 13 de haar danscarrière begonnen met Ballroom en Latin dans en heeft daar ook wedstrijden in gedanst. Een aantal jaren later werd zei aangestoken door het Salsa virus en heeft sindsdien veel ervaring opgedaan met het volgen van diverse workshops en tijdens het dansen op salsafeesten. Femke is bekend met alle stijlen van de Salsa en danst daarnaast ook Mambo, Bachata en Kizomba. Dansen is een grote passie van haar en die wilt zij graag overbrengen op haar leerlingen.

Britt Myren

Britt is opgegroeid in de balletschoenen, maar salsa heeft uiteindelijk haar hart gestolen. Nu danst ze bij Amelias showteam en gaat graag naar salsa congressen en evenementen. Ze hoopt dat studenten net als zij een passie voor salsa ontwikkelen en groeien in hun eigen stijl.